מערכת לשמירה על בטיחות המזון ומניעת נזקים כתוצאה מצריכת מזון מזוהם.
התקן כולל בתוכו את דרישות ה-HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points)
ודרישה ל-PRP (Pre Requisite Program).
התקן הוא תקן בינלאומי והוא מתאים לארגונים קטנים כגדולים, המייצרים מזון או מהווים חלק משרשרת האספקה של ייצור מזון מגידול ועד הפצה כמו גם לארגונים העוסקים בנושאים המשיקים לתעשיית המזון.
ניתן להטמיע תקן זה בפני עצמו ללא תלות בתקנים אחרים דוגמת ISO 9001, יחד עם זאת הוא בנוי באותו פורמט ומתייחס לנושאים קשורים דוגמת: ההקשר של הארגון, מנהיגות, מדידה ושיפור.